Laboratorijska ispitivanja

U okviru ambulante možemo brzo i kvalitetno uraditi biohemijski profil, krvnu sliku i kvalitativno ispitivanje sadržaja mokraće. Smatramo ovo veoma važnim segmentom dijagnostike jer na taj način često uspevamo da lokalizujemo problem na neki od organskih sistema.

Biohemijski profil nam može dati podatke o oštećenju i/ili funkcionalnim sposobnostima jetre, bubrega, pankresa a pomaže i da se postavi sumnja i za mnoga druga oboljenja.

Krvna slika takođe ima višestruku funkciju i otkriva nam postojanje a delimično i prirodu zapaljenskog procesa. Može nas uputiti na postojenje parazitske invazije, alergije, anemije i mnogih drugih oboljenja .

Analiza mokraće je neizostavni deo laboratorijskih analiza jer dopunjuje sliku koju nam daje biohemijski profil i krvna slika. Ovim ispitivanjima se utvrđuje prisustvo a posredno i količina različitih jedinjenja i ćelijskih elemenata što nam daje sliku o pre svega o funkcionalnosti bubrega kao i o mogućim procesima u mokraćnim putevima i bešici ali i o drugim sistemskim poremećajima.

Ovakva ispitivanja imaju veliki značaj u preventivi oboljenja kod starijih životinja ali i prilikom praćenja oporavka organizma nakon težih bolesti. Mnoge bolesti, ako se uoče na vreme, mogle bi se adekvatnom terapijom i specifičnim režimom ishrane izlečiti ili bar značajno usporiti, pružajući na taj način vlasnicima još mnogo lepih trenutaka sa svojim ljubimcima.

Zbog toga mi preporučujemo svim vlasnicima kućnih ljubimaca koji su stariji od 7 godina da minimalno jednom godišnje (a idealno bi bilo 2 puta) urade analizu krvi i preventivom omoguće svojim ljubimcima duži i kvalitetniji život.

Dijagnostički testovi

Radi što brže i tačnije dijagnoze potrudili smo se da nabavimo enzimske testove koji potvrđuju sumnju na uzročnike pojedinih bolesti. Prateći svetske trendove a u skladu sa epizotološkom situacijom na našim prostorima možemo lako potvrditi sledeća oboljenja: